Major

Een major dient als een specialisatie binnen je bacheloropleiding Economie en Bedrijfseconomie. Een major bestaat uit de volgende componenten:

  • 3 major-vakken (3 x 4 ECTS)
  • 1 major-werkcollege (12 ECTS)
  • Een bachelorscriptie (10 ECTS)

Sommige majors hebben een vast programma, terwijl andere bestaan uit keuzevakken. Je volgt echter altijd een werkcollege, en je moet altijd een scriptie schrijven. Aangezien je major een specialisatie is binnen je bacheloropleiding, heeft het ook een opvolgende masterspecialisatie. Je major bereidt je dus voor voor een bepaalde master. Als je al weet waarin je je wilt specialiseren, is het dus een goed idee om een major en een master in hetzelfde gebied te doen. Als je dit nog niet weet maakt dit niet uit; je hoeft geen specifieke major te doen om een bepaalde masterstudie te mogen doen. Als je een major in een bepaald gebied doet, betekent dit dus niet dat je ook een master in datzelfde gebied moet doen.

Meer informatie over de verschillende majors, toelatingseisen en inschrijvingen kan worden gevonden via de volgende link:https://my.eur.nl/en/ese/bachelor/majors/registering-majors-and-seminars

Let erop dat bij het aanmelden voor een seminar je je voor de deadline aanmeldt. Anders kan je enkel op basis van beschikbaarheid worden ingedeeld.

De dubbelstudent kan voor een onder van de major onder bepaalde voorwaarden een vrijstelling krijgen. Voor meer informatie hierover kun je kijken onder het kopje ‘vrijstellingen’.

Ga terug naar de algemene informatiepagina over Economie en Recht.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 27 oktober 2023.

Sluiten