Exchange via ESE

Vanaf het derde jaar van de studie Economie en Recht heb je de mogelijkheid om op exchange te gaan: studeren in het buitenland. Voor vele dubbelstudenten is dit de ideale mogelijkheid om aan de cultuur van een ander land te proeven, kennis te maken met een internationale universiteit, en even lekker te studeren in een ander land.

Dubbelstudenten kunnen zowel via de Erasmus School of Economics als de Erasmus School of Law op exchange. Om via de ESE op exchange te gaan moet je voldoen aan een aantal vereisten:

●    Alle vakken van het eerste jaar (BSA) gehaald hebben
●    Een gewogen gemiddelde hebben van een 7.0 indien je je wil inschrijven voor bestemmingen buiten de EU (hierbij wordt gekeken naar de vakken van jaar 1 inclusief herkansingen)
●    Voldoen aan de taalvereisten van de desbetreffende partneruniversiteit; sommige universiteiten vereisen dat je een bepaald niveau van Engels kan aantonen middels een taalcertificaat. Ook kan een partneruniversiteit een bepaald cijfergemiddelde als vereiste stellen: hierbij wordt gekeken naar de cijfers tot aan de aanmelding (dus ook de tot dan toe behaalde cijfers voor B2-vakken tellen mee).

De aanmelding voor een exchange aan de ESE verloopt in twee stappen:
1.    Aanmelding bij de het exchange-programma van de ESE
2.    Na selectie: aanmelding bij de partneruniversiteit waarvoor je bent genomineerd

De deadline voor stap 1 van de aanmeldingsprocedure is 1 december. Indien je in jaar 3 op exchange wilt gaan, moet je je dus al in jaar 2 aanmelden via de ESE. 

Voor meer uitgebreide informatie over een exchange via de Erasmus School of Economics, bekijk de volgende website. Als je benieuwd bent naar de ervaringen van andere In Duplo’ers op exchange, bekijk dan deze testimonial van Elisa van Zelm!

 

Ga terug naar de algemene informatiepagina over Economie en Recht.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 17 november 2022.

Sluiten