Big Four Week

Big Four Week 2019

Zie hieronder het gehele programma van Meet The Lawers! Je kan je hieronder inschrijven voor één of meerdere dagen. Deelname is mogelijk vanaf je derde studiejaar.

We gaan in de Big Four Week drie middagen langs bij drie van de vier Big Four kantoren. Allen gevestigd in Rotterdam!

Hieronder het gehele programma:

Maandag 28 januari 2019: Deloitte (Aanmelddeadline 21 januari)

Deze middag gaan we langs bij Deloitte! De dag staat in het teken van algemene/kantoorbrede kennismaking met het kantoor en het ontdekken van de mogelijkheden die het werken bij Deloitte allemaal biedt. Het gaat dus om de verschillende afdelingen binnen Deloitte (denk hierbij aan Audit, Finance en Tax) en niet één specifieke afdeling!

Woensdag 30 januari 2019: PwC Deals (Aanmelddeadline 16 januari)

Deze inhousedag staat in het teken van een kennismaking met de Business Restructuring Services (BRS) afdeling van PwC Deals. Zij adviseren noodlijdende Nederlandse en Internationale ondernemingen over herstructurering, herfinanciering, versnelde fusies en overnames en insolventie en gaan op zoek naar de beste oplossing voor de onderneming en haar stakeholders. BRS ondersteunt op financieel, strategisch en operationeel gebied. Daarnaast werken zij ook veel samen met curatoren, waarbij ook veel juridische aspecten aan bod komen. Bij deze afdeling werken herstructurering professionals met verschillende achtergronden. Het team bestaat uit accountants, bankiers en professionals met een juridische en economische achtergrond.

We zullen de dag beginnen met een uitgebreide introductie over BRS en een van PwC's grootste projecten. Na de lunch gaan we zelf aan de slag met een case waarbij verschillende aspecten van het dagelijks werk op de BRS afdeling zijn meegenomen, zoals analyse van historische en business plan financials, financieringsstructuur, juridische structuur, liquiditeitstekort en een analyse van bankconvenanten.
Het programma zal er als volgt uitzien:
12:00 Ontvangst & introductie PwC
12:30 Introductie BRS
13:00 Lunch
14:00 Case
16:30-18:00 Borrel

Donderdag 31 januari 2019: EY (Aanmelddeadline 21 januari)

Deze middag gaan we langs bij EY! Deze middag staat in het teken van algemene/kantoorbrede kennismaking met het kantoor, waarbij we de verschillende afdelingen beter zullen leren kennen.

Sluiten