Vrijstellingen bachelorjaar 2

Voor de studenten Economie en Fiscaal Recht gelden in Bachelor-2 Fiscaal Recht de volgende vrijstellingen:

Op basis van een afgeronde Bachelor-1 Economie en Bedrijfseconomie kunnen in de Bachelor-2 Fiscaal Recht de vakken Openbare Financiën (blok 5) en Bedrijfseconomie en Fiscaal Comptabele Toepassingen (blok 7) worden vrijgesteld. Deze vrijstellingen kunnen worden aangevraagd bij de Examencommissie van de Erasmus School of Law. Dat doe je via dit formulier. Hierbij kan het volgende template worden gebruikt:

Sinds het collegejaar [beginjaar] neem ik deel aan de Dubbelstudie Economie en Fiscaal Recht, het programma waarbij in zes jaar zowel de studie Economie en Bedrijfseconomie als Fiscaal Recht afgerond kan worden. Inmiddels heb ik mijn eerste bachelorjaar van de studie Economie en Bedrijfseconomie behaald. Om mijn bachelordiploma Fiscaal Recht aan te vragen, heb ik echter een vrijstelling nodig voor de vakken Openbare Financiën (Blok 2.5) en Bedrijfseconomie en fiscaal comptabele toepassingen (Blok 2.7). Bij dezen vraag ik u om hiervoor vrijstelling te verlenen op basis van mijn behaalde eerste bachelorjaar Economie en Bedrijfseconomie. Bijgaand treft u een uitdraai aan van Osiris Online waarop u kunt nagaan dat ik mijn eerste bachelorjaar Economie en Bedrijfseconomie inderdaad behaald heb.”

Zorg ervoor dat je altijd een uitdraai van je cijferlijst voegt bij je aanvraag voor een vrijstelling, zodat de Examencommissie kan bevestigen dat je daadwerkelijk voldoet aan de vereisten voor een vrijstelling.

 

Indien je zowel Fiscaal recht als Rechtsgeleerdheid volgt kan het vak 'Ondernemingsrecht' voor Fiscaal recht (RFD216) worden vrijgesteld op basis van het vak 'Recht en Bedrijf' van de studie Rechtsgeleerdheid (RD320). Ook hiervoor dien je een verzoek in te dienen bij de examencommissie.

Ga terug naar de algemene informatiepagina over Economie en Recht.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 18 februari 2023.

Sluiten