Het tiende

Het tiende: 2008 - 2009

Van links naar rechts, van boven naar beneden:

  • Thijs Geesink (Hoofdredacteur)
  • Nicole Soliana (Commissaris Interne Zaken)
  • Gino Chin (Penningmeester)
  • Sanne de Pijper (Commissaris Externe Zaken)
  • Florian Visser (Voorzitter)
  • Quirine Bronstring (Secretaris)

Het tiende bestuur vond dat het tijd werd voor iets nieuws. Bij een professionele studievereniging als de onze kon een professionele activiteit voor ouderejaars studenten niet ontbreken. Na dagen van brainstormen en overleg was de Talent Class geboren. Op donderdag 29 januari 2009 hebben 30 studenten in het Zalmhuis kennis kunnen maken met zeer gerenommeerde potentiële werkgevers als Heineken, Unilever en Bain & Company. Tijdens de dag konden studenten een economisch en een juridisch getinte workshop bijwonen. Tussendoor werd voor de nodige lekkere hapjes gezorgd. Tijdens de lunch gaf mr.drs. Jan Louis Burggraaf, partner bij advocatenkantoor Allen & Overy een interessante lezing. Ter afsluiting van de dag werd een bedrijvendiner georganiseerd. De dag was zeer geslaagd met vele positieve reacties van deelnemende studenten en bedrijven tot gevolg.

Een ander groot hoogtepunt van het collegejaar 2008 – 2009 was de studiereis naar Curaçao. Na de bekendmaking van Curaçao als bestemming van de In Duplo studiereis 2009 zal menigeen zijn of haar wenkbrauwen gefronst hebben. Het leek erop dat de 25 deelnemers een weekje gingen relaxen op het strand of in de cocktailbar. We kunnen niet ontkennen dat we het strand gezien hebben en dat er de nodige cocktails zijn gedronken, maar dit werd gecombineerd met meerdere serieuze activiteiten. Zo zijn er bezoeken gebracht aan een advocatenkantoor, de rechtbank, twee accountancy kantoren en de universiteit. Ook hebben we ons verdiept in het gunstige belastingklimaat en de investeringsconstructies die zijn ontwikkeld om daarvan te profiteren. Tot slot zijn ook onze sportieve kwaliteiten getest bij het beklimmen van de Christoffelberg.

Een laatste hoogtepunt dat genoemd kan worden is de almanak van het tiende bestuur. Door de strakke vormgeving en opvallende kaft kan deze met recht een ‘wereldse’ almanak genoemd worden. Welke van de zes leden van het tiende bestuur je ook aanspreekt, allen zullen nog veel meer hoogtepunten kunnen noemen. Het klinkt cliché, maar een bestuursjaar bij In Duplo is nu eenmaal een aaneenschakeling van hoogtepunten!

Sluiten