Historie

In Duplo is in de zomer van 1999 onofficieel opgericht door inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Op de eerste schrikkeldag van het nieuwe millennium is de vereniging officieel opgericht met de vastlegging van de statuten en het huishoudelijk reglement door de algemene ledenvergadering.

Al vanaf begin 1999 zijn zes mr.drs.-studenten bezig geweest met het opstarten van een dispuut. De oprichting gebeurde in samenspraak met prof. mr. dr. Louis Visscher, de coördinator van het mr.drs.-programma, alsmede een bestuurslid van de Economische Faculteitvereniging Rotterdam en een bestuurslid van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam. In Duplo was namelijk een ondervereniging van deze twee faculteitsverenigingen. Voor In Duplo leden is een gecombineerd lidmaatschap ingevoerd. Leden van In Duplo zijn daarom altijd lid van beide faculteitsverenigingen.

In 2002 is In Duplo in samenspraak met de Economische Faculteitsvereniging en de Juridische Faculteitsvereniging een studievereniging geworden.

In 2017 volgde wederom een grote verandering voor de vereniging: vanaf dit jaar is het mogelijk voor studenten van de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde om lid te worden van In Duplo. Inmiddels werkt In Duplo daarom ook samen met de RSM en de RSM STAR. 

 

Sluiten