Meet the Lawyers

Zie hieronder het gehele programma van Meet The Lawers! Je kan je hieronder inschrijven voor één of meerdere dagen. Deelname is mogelijk vanaf je derde studiejaar.
Op maandag 14 januari zullen we de Meet The Lawyers week aftrappen met de Rotterdam Day! Deze dag staat in het teken van het kennismaken met de Rotterdamse advocatuur. In de ochtend zullen we een bezoek brengen aan Windt Le Grand Leeuwenburgh, een middelgroot advocatenkantoor met een speciale focus op het ondernemingsrecht. 
In de middag zullen we het Rotterdamse kantoor van Houthoff bezoeken, waar we kennismaken met één van de meest vooraanstaande advocatenkantoren van Nederland. Hier zullen we een workshop Legal Design gaan volgen, een steeds belangrijker wordend fenomeen binnen de advocatuur en een gebied waarop Houthoff één van de voorlopers is. 
Tijdens de tweede dag van Meet The Lawyers zullen we afreizen naar Amsterdam. Ook tijdens deze dag gaan we langs bij twee topkantoren. In de ochtend brengen we een bezoek aan Stibbe op de Zuidas. In de middag gaan we langs bij Allen & Overy, een van origine Angelsaksisch kantoor en wereldwijd één van de grootste advocatenkantoren. Dé kans om kennis te maken met deze twee topkantoren!
Op woensdagavond staat het jaarlijkse Law Firm Dinner weer op het programma. Onder het genot van een driegangendiner bij de Euromast, een op en top Rotterdamse locatie, is er de mogelijkheid om in een wat informelere setting kennis te maken met diverse topkantoren. Bij het diner zullen Baker McKenzie, Houthoff, Allen & Overy en Windt Le Grand Leeuwenburgh aanschuiven.
Aangezien Amsterdam vele grote advocatenkantoren rijk is, is In Duplo daar niet na één dag uitgekeken. Op donderdag zal daarom nog een bezoek gebracht worden aan Amsterdam, om met nog een aantal topkantoren kennis te maken. De dag zal beginnen bij Clifford Chance, waarna we in de middag naar de Zuidas gaan om een bezoek te brengen aan CMS. De ideale mogelijkheid om bij twee grote internationale kantoren een kijkje in de keuken te nemen!
De Meet The Lawyers week zal op vrijdag 18 januari worden afgesloten met het thema "Best of Both Worlds". In de ochtend van vrijdag 18 januari zal In Duplo een bezoek brengen aan RESOR, een Amsterdams nichekantoor dat gespecialiseerd is in herstructureringen, insolventierecht en corporate litigation. Een voormalig mr. drs.-student zal ons toelichten welke meerwaarde een dubbelstudie heeft voor het werken binnen dit vakgebied. Dit zal gebeuren aan de hand van de uitleg over het voorontwerp voor, kort gezegd, een dwangakkoord buiten faillissement (de “WHOA”). Vervolgens zullen de deelnemers een “klasse” van vermogensverschaffers vertegenwoordigen en strijden voor het beste akkoord. Bij uitstek een onderwerp waar Corporate Finance (met name Valuation), Game Theory, Strategy, onderhandelingsskills en het Recht samenkomen. Na homologatie van het akkoord volgt een informele lunch op kantoor en kennismaking met meerdere kantoorgenoten. In de middag keren we terug naar Rotterdam om de week af te sluiten bij AKD, een groot full-service kantoor waar we kennis zullen maken met verschillende gespecialiseerde praktijkgroepen. Op één dag kennismaken met de Amsterdamse en Rotterdamse advocatuur, een niche kantoor en een van de grotere kantoren in Nederland. Kortom: maak kennis met "the Best of Both Worlds".
Sluiten