Meet the Lawyers

Meet the Lawyers 2023-2024

Heb jij altijd al kennis willen maken met hoog aangeschreven advocatenkantoren of ben je benieuwd naar de rechtspraktijk in drie verschillende steden? Kom dan naar van 17 tot 24 november naar Meet the Lawyers! Verdeeld over zes dagen heb jij de kans om met 12 advocatenkantoren kennis de maken. De perfecte kans om je alvast te oriënteren op een eventuele loopbaan in de advocatuur of om erachter te komen of de advocatuur überhaupt iets voor je is. Tijdens deze week vindt ook het Law Firm Dinner plaats; een uitgelegen kans om in gesprek te gaan met vier verschillende advocatenkantoren. Op maandag en beide vrijdagen zullen we afreizen naar Amsterdam, op dinsdag zal de Den Haag dag plaatsvinden en op woensdag en donderdag zijn de Rotterdamse kantoren aan de beurt.

Het programma voor Meet the Lawyers 2024 is als volgt:

Op vrijdag 17 november gaan we op bezoek bij CMS en Resor in Amsterdam. In de ochtend bezoeken we CMS. We gaan kennis maken met de praktijkgroep Banking & Finance. Er zullen drie verschillende onderwerpen aan bod komen. We beginnen met een kantoorpresentatie en een lezing insolventie. Daarna zullen we een casus maken op het gebied van transacties en het gebied van regulatory. We sluiten af met een lunch.
In de middag bezoeken we het advocatenkantoor Resor NV. Resor zal ons meenemen in de wereld van herstructurering en insolventie. Daarna zullen we een simulatie van een herstructureringsproces doen. We zullen de dag afsluiten met een borrel.  

Op maandag 20 november gaan we langs bij Stibbe en NautaDutilh in Amsterdam. In de ochtend zullen we bij Stibbe een casus maken met als thema Competition. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. In de middag is NautaDutilh aan de beurt. Bij het kantoor op de Zuidas zullen we het gaan hebben over Capital Markets. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Op dinsdag 21 november is Den Haag aan de beurt en gaan we langs bij BarentsKrans en Bird & Bird. Bij BarentsKrans zullen we beginnen met een kantoorpresentatie. Waarna we een kantoorbrede kennismaking hebben, een unieke kans om met verscheidene onderwerpen binnen de advocatuur in aanraking te komen. In de middag zal Bird & Bird ons vertellen over de wereld van het Auteursrecht, een onderwerp dat niet vaak aan bod komt. De dag wordt wederom afgesloten met een borrel.

Op woensdag 22 november zijn we in Rotterdam bij AKD en HerikVerhulst. In de ochtend zal beginnen in de Maastoren bij AKD. Waar we het zullen hebben over de Litigation praktijk. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. In de middag zitten we in de naastgelegen Wilhelminatoren bij HerikVerhulst. Hier zullen we het hebben over M&A in het bijzonder garanties en vrijwaringen. De middag wordt afgesloten met een borrel.
 

Op deze dag zijn ook de Tweede Kamer verkiezingen, op loopafstand van de twee kantoren bevindt zich een stembureau. Hier kan je voordat we bij AKD verzamelen al stemmen. Tussen de kantoren door is er ook nog een korte mogelijkheid, echter ligt het stembureau dan wel uit de route. Na afloop bij HerikVerhulst is het stembureau ook nog open. Houd er rekening mee dat wanneer je niet in Rotterdam woont een Kiezerspas nodig hebt. Je kan deze aanvragen in je eigen gemeente.

Op donderdagochtend 23 november gaan we langs bij 9Corporate. in Rotterdam dat volledig is gespecialiseerd in nationale en internationale M&A transacties en corporate advies. Bij 9Corporate bestaat een bijzondere en inspirerende sfeer. Deze dynamische werkomgeving en cultuur is, samen met de Rotterdamse no-nonsense benadering, waar 9Corporate voor staat. Donderdagmiddag is het dan de tijd om Houthoff zichzelf te laten voorstellen. In het Rotterdamse kantoor zullen we aan de slag gaan met een inhoudelijke casus over banking en finance, waarna je gezellig kunt ontspannen tijdens de medewerkersborrel.

Op vrijdagochtend 24 november gaan we langs bij Dentons in Amsterdam. Bij Dentons gaan we dieper in op de onderdelen Transfer Pricing, vastgoed & arbeidsrecht. Hierna zullen we gaan lunchen. In de middag gaan we met de Brauw Blackstone Westbroek een informele activiteit doen. 

Schematisch weergegeven ziet dit er als volgt uit: 

Vrijdag 17 november CMS en RESOR Amsterdam FInance & Banking; Herstructurering en Insolventie
Maandag 20 november Stibbe en NautaDutilh Amsterdam Competition; Capital Markets
Dinsdag 21 november BarentsKrans en Bird&Bird Den Haag Kantoorbreed bezoek; Auteursrecht
Woensdag 22 november AKD en Herik & Verhulst Rotterdam Litigation; M&A (garanties & vrijwaringen)
Woensdag 22 november Law Firm Dinner met BakerMcKenzie, Houthoff, Loyens & Loeff en Hogan Lovells Rotterdam  
Donderdag 23 november 9Corporate & Houthoff Rotterdam M&A; Banking & Finance 

Vrijdag 24 november

Dentons & De Brauw Blackstone Westbroek Amsterdam

Transfer Pricing, vastgoed & arbeidsrecht; Informeel programma 

Sluiten