In Duplo Congres

In Duplo Congres 2024

Wist je dat Nederland relatief gezien, ten opzichte van het bruto nationaal product, het grootste pensioenvermogen heeft ter wereld? Nederlandse pensioenfondsen beheren namelijk zo’n 1500 miljard euro bij elkaar. Tijdens het jaarlijkse In Duplo Congres wordt dit jaar onderzocht hoe dit geld wordt belegd en welke overwegingen daarbij komen kijken. Er wordt gediscussieerd over de wenselijkheid van maatschappelijk verantwoord beleggen ten opzichte van het nastreven van het hoogste rendement. Hoe moet een pensioenfonds bijvoorbeeld reageren als aan dat hoge rendement ook een aanzienlijke bonus gekoppeld is voor een private-equityfirma, hoe wenselijk is dat?

Met de nieuwe pensioenwet, de Wet toekomst pensioenen (Wtp), is het pensioenstelsel drastisch veranderd en nu interessanter dan ooit. Je hebt nu  meer zeggenschap over hoe jouw pensioen wordt belegd. Wil je de nadruk leggen op duurzaamheid of juist op het behalen van meer rendement? Kies je voor zekerheid of neem je meer risico in de hoop op een hoger rendement? Dat is nu volledig aan jou. Tijdens het In Duplo Congres krijg je een diepgaand inzicht in het pensioenbeleggen vanuit verschillende perspectieven. Het biedt ook een unieke kans om deel te nemen aan discussierondes, waarbij je met vakprofessionals en politici kunt meepraten en je eigen perspectieven kunt delen. Mis deze kans niet en schrijf je nu in via de website van In Duplo!

In het eerste deel zal Onno Steenbeek, professor risicobeheer van pensioenfondsen en is managing director van de afdeling Strategisch Portefeuille Advies bij APG vermogensbeheer, ingaan op de gevolgen van de Wet toekomst pensioenen op pensioenbeleggen. Hierna zullen Katrien Hooyman (Senior Beleidsadviseur Beleggingen bij ABP) en Dirk Broeders (senior risk manager bij De Nederlandse Bank en daarnaast is hij een professor Finance aan de Universiteit van Maastricht) beiden vanuit een andere invalshoek vertellen over duurzaam beleggen. Vervolgens is er een paneldiscussie, waar Agnes Joseph (NSC), Bart Smals (VVD) en Luc Stultiens (PvdA-GroenLinks) zullen aansluiten.

Na de pauze gaan Jaap Bikker (emeritus hoogleraar banking and financial regulation aan de Universiteit van Utrecht en onderzoeker bij De Nederlandse Bank) en Ger Jaarsma (voorzitter van de Pensioenfederatie) vertellen waar pensioenfondsen opletten bij het selecteren van beleggingen. Hierna zal er wederom een paneldiscussie zijn.

Het congres wordt voorgezeten door Robert Dur, hoogleraar Economie aan de Erasmus universiteit en voorzitter van economenvereniging KVS. Het congres zal plaatsvinden in Jeugdtheater Hofplein (Benthemplein 13, 3032 CC Rotterdam) en na afloop zal er nog een borrel zijn.

De Inloop is vanaf 18:30 uur, waarna het programma om 19:00 uur van start gaat. We hopen jullie allemaal te zien op 16 april!

Aanmelden is vanaf dit moment mogelijk via deze link! Wil je meer zien over het congres? Kijk dan op de instagram van het congres!

Bekijk hier het programmaboekje voor de avond!

 

Sluiten