Fit for the Future

Fit for the Future geeft huidige dubbelstudenten een kijkje in het leven ná de studie. Alumni vertellen over hun loopbaan en bijbehorende keuzes en lessen. De studenten kunnen al hun vragen stellen. Alles om de dubbelstudent fit for the future te maken!

Fit for the Future 2024

Op 22 maart zal Fit For The Future plaatsvinden, dit jaar met het thema: dilemma’s! Op deze avond vertellen een viertal sprekers over het pad wat zij hebben doorlopen om van hun studententijd tot hun huidige carrière te komen. Daarin vertellen ze ook meer over hoe zij met dilemma’s zijn omgegaan op pad naar hun huidige baan/functie. Het evenement zal net zoals in de afgelopen jaren weer plaatsvinden bij het enige echte Hotel New York (Konninginnenhoofd 1, Rotterdam). De inloop is vanaf 19:00 en het evenement zelf zal rond 22:00 eindigen. Daarna kan je natuurlijk wel blijven borrelen om persoonlijk met de sprekers te praten, of kennis te maken met de alumni van Ex Duplo. Fit for the Future is toegankelijk voor alle jaarlagen! Schrijf je via dit formulier in.

Bij deze editie van Fit for the Future zullen Lars Klappe, Wim Breugom, Emelie Walraven en Jos Balk komen spreken. Daarnaast wordt de avond geleid door dagvoorzitter Jeroen Thorenaar. Lees hieronder meer over hun diverse loopbanen!

Jeroen Thorenaar

Onze dagvoorzitter van de avond is niemand minder dan Jeroen Thorenaar, een van de orignele oprichters van In Duplo. In 1999 heeft hij samen met 5 anderen onze geliefde vereniging opgericht. Hij heeft de masters Financial Law en Financial Economics, Accounting gedaan. Inmiddels is hij 14 jaar werkzaam bij KPN en vervult nu de functie Co-head Strategy & Transformation Office. Hij zal ons tijdens de avond meenemen door het programma. Benieuwd naar zijn carrièreloopbaan? Stel dan vooral tijdens de borrel al jouw vragen!

Lars Klappe

Lars heeft zich in zijn masters gespecialiseerd in International Economics en staats- en bestuursrecht. Hij is al sinds zijn studententijd politiek betrokken, en werkt inmiddels als Statenlid bij Groenlinks/PvdA in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarnaast is Lars werkzaam als Senior Consultant bij KPMG op de afdeling Publieke Sector. Kom dus vooral langs als je Lars al jouw vragen wilt stellen over werken in de politiek of consultancy, of als je wilt weten hoe je die kan combineren!

Wim Breugom 

Wim is gespecialiseerd in Financial Law en Financial Economics en heeft zijn carrière gemaakt in Investment Banking. Na meerdere stages op Investment Banking-afdelingen, waaronder bij de Deutsche Bank, is Wim aan de slag gegaan als Investment Banker bij J.P. Morgan gegaan. Hiervoor heeft hij eerst ook een aantal jaar in Londen gewerkt, waarna hij inmiddels werkzaam is Vice President Investment Banking voor J.P. Morgen in Amsterdam is. Wil je dus meer weten over hoe het is om werkzaam te zijn binnen de financiele sector, of wil je meer weten over de dynamische financewereld in Londen? Stel al je vragen aan Wim.

Emelie Walraven

Emelie heeft de masters International Economics en Bedrijfsrecht/Financieel Recht gedaan. Ze is 8 jaar werkzaam geweest bij SeederdeBoer, waar ze voornamelijk consultant  is geweest en door heel Nederland verschillende projecten heeft gedaan. Emelie heeft in februari een carrièreswitch gemaakt en is nu werkzaam als Senior Adviseur binnen het Erasmus MC. Hoor tijdens de avond meer over haar loopbaan, haar werk als consultant of waarom ze nu voor een nieuwe carrièreuitdaging heeft gekozen. 

Jos Balk

Jos heeft de master Criminal and Corporate Law gevolgd en heeft hierna het juridische werkveld betreden. Waar hij begon als Senior Juridisch Medewerker bij de rechtbank Rotterdam is Jos nu Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Tussendoor is hij ook nog advocaat geweest. Stel Jos dus al jouw vragen over hoe het is om bij de rechtbank of als Officier van Justitie te werken.

Fit for the Future 2023

Op vrijdagavond 24 maart vond het jaarlijks terugkerende vlaggenschipevenement Fit for the Future weer plaats! Op deze avond vertelden een viertal sprekers over het pad wat zij hebben doorlopen om van hun studententijd tot hun huidige carrière te komen. 

Bij deze editie van Fit for the Future spraken Mirjam Riemens, Arien van 't Hof, Ramoe Jagesar en Kayvan Kian. De interactieve avond werd geleid door dagvoorzitter Louis Visscher! Ook werd de avond afgesloten met een borrel met Ex Duplo, waarbij contacten werden gelegd met oud-In Duplo'ers. Als kers op de taart kregen alle aanwezigen het boek What is wisdom, geschreven door Kayvan Kian, mee naar huis.

Fit for the Future 2022

Vrijdag 25 februari vond Fit for the Future 2022 plaats met drie inspirerende alumni uit verschillende sectoren. Zij deelden hun verhaal en gaven tips aan de dubbelstudenten over hun loopbaan en de keuzes die zij daarin gemaakt hebben.

 

 Nikki Speklé

Nikki studeerde in 2019 af en volgde de dubbelstudie Economie & Recht. Sindsdien is zij werkzaam bij BCG, Boston Constultancy Group, en houdt zij zich bezig met consultancyprojecten bij Climate & Sustainability.

 

Jeroen Roffel

Jeroen rondde in 2014 de dubbelstudie Economie en Recht af en heeft sindsdien in verschillende start-ups gewerkt in o.a. Berlijn en New York. Hij is nu werkzaam als investment manager bij Standard Investment, een private equity bedrijf in West-Europa.

 

Rien Hoogendoorn

Rien heeft in 2010 de dubbelstudie Economie & Recht afgerond. Hij heeft bij Windt Le Grand Leeuwenburgh gewerkt en is nu werkzaam bij HerikVerhulst als advocaat en partner bij de afdeling Corporate en Insolvency. 

 

Fit for the Future 2021

Vrijdag 12 februari vindt het jaarlijkse Fit for the Future evenement live vanuit het Erasmus Paviljoen theater plaats! 

Tijdens deze avond geven alumni uit diverse sectoren jou een inkijkje in het leven na de studie. Welke richtingen zijn zij opgegaan? Waar werken ze nu? Hoe hebben zij hun loopbaan tot nu toe ervaren?

Onze enthousiaste sprekers zijn er klaar voor om jullie een virtueel inkijkje te geven in hun loopbaan. 

Jan-Willem van Putten

Jan-Willem heeft veel ervaring in de consultancy sector: hij heeft onder meer als social impact consultant in Botswana gewerkt en gewerkt bij EY Parthenon. Daarna heeft hij samen met twee anderen, waaronder nog een alumnus van de dubbelstudie, The Next School opgericht. Sindsdien heeft Jan-Willem als Serial Social Entrepeneur verschillende maatschappelijke initiatieven opgezet en functies bekleed waarin hij de maatschappij helpt. Jan-Willem is op dit moment onder meer directeur van Effectief Altruïsme. 

Maurit de Vries Robles - Kroon

Maurit de Vries Robles - Kroon werkt in Frankfurt bij de Europese Centrale Bank als Team Lead - Banking Supervision. Hiervoor is zij onder andere ook policy advisor geweest bij De Nederlandsche Bank, heeft ze als Legal Counsel gewerkt bij ING en is ze ook werkzaam geweest in de juridische sector, bij Stibbe.

Martijn de Haas

Martijn de Haas werkt nu als Director Corporate Finance en M&A bij ING Corporate Finance. Daarnaast heeft Martijn meerdere toezichthoudende functies binnen maatschappelijke organisaties, waaronder in zorg en onderwijs en bij Erasmus Sport. In het verleden heeft hij onder meer gewerkt bij Robeco als Financial Advisor en is hij Statenlid geweest bij provincie Zuid-Holland.

Dagvoorzitter: Luuk Teeuwen

Met Luuk Teeuwen (de voorzitter van alumnivereniging Ex Duplo) als dagvoorzitter en deze interessante alumni belooft Fit for the Future wederom een mooie en inspirerende avond te worden!

 

Fit for the Future 2020

Fit for the Future 2020 vond op 6 maart plaats in Hotel New York.

Vincent Karremans

Je kunt Vincent kennen als Fractievoorzitter van de Rotterdamse VVD, waarvoor hij in de Rotterdamse gemeenteraad zit. Daarnaast heeft hij, tijdens het afronden van zijn masters Financial Economics en Ondernemingsrecht, in 2011 de online netwerk-site Magnet.me opgericht. Magnet.me is ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf dat meer dan 250.000 studenten verbindt aan 4.500 bedrijven en tegenwoordig ook young-professionals helpt bij het zoeken van een nieuwe baan.

Mathijs van Meer

Mathijs heeft de masters financieel recht en financiële economie succesvol afgerond. Na zijn stage op de M&A afdeling bij de Brauw Blackstone Westbroek, is Mathijs inmiddels al zes jaar werkzaam als investment manager op de mid-market private equity afdeling bij Gilde equity management. 

Inge van Marsbergen

Inge al tien jaar werkzaam als advocaat bij HVG Law en gespecialiseerd in het algemeen verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en huurrecht. Daarnaast heeft zij stage gelopen op de afdeling Legal bij zowel Deloitte en Houthoff. Je kunt Inge misschien ook kennen als oprichtster van Ex Duplo.

Fit for the Future 2019

Fit for the Future 2019 vond op 25 januari plaats in Hotel New York.

Anne Wilschut

Anne Wilschut heeft in 2005 succesvol het mr. drs.-programma afgerond en heeft onder andere cum laude zijn master ondernemingsrecht behaald. Hij is direct gestart als trainee bij ING en is vervolgens doorgestroomd naar counsel legal en Business Manager bij ING investment. Een baan bij Nationale Nederlanden wachtte op hem waarbij hij onder andere heeft geholpen met de fusie met BeFrank waarbij hij momenteel werkzaam is als directievoorzitter. BeFrank beheert 1,24 miljard aan beleggingen en staat bekend als een moderne pensioenmaatschappij dat het pensioen voor werknemers van vele bedrijven regelt. Anne Wilschut heeft veel ervaring en kennis op het gebied van investment en pensioenen. 

Bart van Heeswijk

Na een studietijd met onder andere een bestuursjaar bij de EFR, heeft Bart zijn dubbelstudie afgesloten met EMLE en een master Corporate Law. Na het afsluiten van zijn studie is hij in de rechtenwereld terechtgekomen. Inmiddels is hij alweer vijf jaar werkzaam bij de Brauw Blackstone Westbroek waar hij op dit moment deel uitmaakt van de afdeling Corporate M&A als senior associate. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het adviseren van grote multinationals en private-equityfirma’s bij fusies en overnames, het ondernemingsrecht en contractenrecht. Daarnaast heeft hij ook veel ervaring in het Nederlandse en Europese mededingingsrecht en adviseert dan ook vele cliënten bij het aangaan van contractuele relaties op het gebied van het mededingingsrecht en vertegenwoordigt en adviseert klanten bij kartelvorderingen.

Edwin van ’t Pad

Tijdens zijn studie heeft Edwin zeker niet stil gezeten en was er al een grote interesse in de buitenlandse politiek. Drie jaar geleden was hij klaar met studeren en had een behoorlijke hoeveelheid internationale ervaring opgedaan door vele deelnames aan commissies en besturen die allemaal betrekking hebben op de buitenlandse ministeries, politiek en op het gebied van rechten Inmiddels is hij al ruim twee jaar werkzaam bij de Palestijnse Missie in Den Haag, de ambassade van Palestina in Nederland.

Sluiten