Assistent Bedrijfsjurist

Bedrijf
COMCAM
Type
Vacature
Locatie
Middelburg
Branche / Vakgebied
Juridisch
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Over COMCAM

COMCAM (Commodities Consulting & Asset Management) is een consultancybureau gespecialiseerd in Energy Portfolio Management. Met onze ervaring en kennis helpen wij energieleveranciers, energieafnemers, (semi-)overheden, brancheorganisaties en collectieven. COMCAM is partner van ruim 15 energieleveranciers, netbeheerders en meetbedrijven in Nederland, België en Duitsland en is momenteel bezig met uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

COMCAM zet zich in om zowel leveranciers als klanten te ontzorgen en hun kosten en risico’s te verlagen. Ook biedt COMCAM een verscheidenheid aan producten en services binnen de energiemarkt in combinatie met ons unieke Energy Portfolio Management: zo bieden we begeleiding bij de energietransitie, verzorgen we technische analyse en begeleiden we klanten bij het implementeren van assets als zonnepanelen en windturbines. Verder is COMCAM beheerder van verschillende collectieven, zoals bijvoorbeeld het energiecollectief van Koninklijke Horeca Nederland. COMCAM begeeft zich vrijwel alleen op de zakelijke energiemarkt. Wij bedienen in beginsel geen particulieren.

COMCAM is in 2010 opgericht in Duitsland en heeft kort daarna een tweede vestiging geopend in Zeeland (NL). Onze vestiging in Middelburg is momenteel het hoofdkantoor. Sinds oktober 2022 hebben wij een derde vestiging geopend in Rotterdam, waar ook onze bedrijfsjurist werkzaam is. De vacature voor Assistent Bedrijfsjurist staat daarom ook uit voor locatie Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd op de 41e verdieping van de oosttoren van het iconische gebouw ‘De Rotterdam’ op de Kop van Zuid.

Assistent Bedrijfsjurist

Als Assistent Bedrijfsjurist zul je beginnen met het uitvoeren van verschillende juridische werkzaamheden. Inhoudelijke wijzigingen doorvoeren in contracten, samenwerkingsovereenkomsten, volmachten, arbeidsovereenkomsten en vaststellingsovereenkomsten: het zal op termijn allemaal langskomen. Daarbij staan wij klanten bij met (vaak kleine) juridische vragen richting leveranciers en tussenpersonen. Je zou dit kunnen zien als een stukje rechtsbijstand, gefocust op de zakelijke energiemarkt.

Je werkzaamheden zullen vrijwel volledig vallen binnen het civiel recht. Wellicht dat er heel af een toe een stukje bestuursrecht bij komt, maar uiteraard geen strafrecht. Je wordt begeleid door een ervaren medewerker en krijgt indien nodig ondersteuning van onze huisadvocaat. Binnen de positie heb je de mogelijkheid vertrouwen op te bouwen en onder begeleiding steeds meer taken zelfstandig uit te voeren.

Wat verwachten wij?

We geven de voorkeur aan een WO student rechtsgeleerdheid, liefst in de eerste helft van diens studietijd, die op zoek is naar een bijbaan voor een langere periode. Uiteraard is dit geen harde eis, maar dit heeft wel onze voorkeur. Zowel een 0-uren contract, als een contract tegen een vast aantal uur per week is bespreekbaar. Ook is er bij wederzijds welbevinden uitzicht op een vaste aanstelling na afstuderen. We bieden een marktconform uurloon en nemen je graag op in onze hechte team. Hybride werken is op termijn bespreekbaar, maar zal in de beginfase niet mogelijk zijn.

Hoe te solliciteren

Bij interesse, mail dan graag je CV begeleid door een korte uiteenzetting van je motivatie naar legal@comcamenergy.com. Zie https://www.comcamenergy.com voor meer informatie.

Sluiten