Werkstudent Notariaat Corporate / M&A

Bedrijf
BarentsKrans
Type
Vacature
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Advocatuur, Juridisch, Juridisch advies
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Over de functie

Als  werkstudent ben je onderdeel van de sectie Corporate / M&A. De sectie bestaat uit ongeveer 25 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De sectie heeft ruime ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht en is onder andere gespecialiseerd in: fusies en overnames, private equity en venture capital, publieke en sociale sectoren en financieringen. De advocaten, (kandidaat-)notarissen en secretaresses van de sectie vormen een hecht team. Er is hoogwaardige expertise aanwezig en de sectie opereert in de top van de markt. Ook heerst er een laagdrempelige sfeer en open cultuur: er wordt daarom niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen. 

 

Het notariële team binnen de sectie bestaat, naast jou, uit één notaris, vijf (kandidaat-)notarissen, drie secretaresses, twee werkstudenten en één student-stagiaire. Het team begeleidt, adviseert en assisteert middelgrote en grote ondernemingen in binnen- en buitenland bij het opzetten van structuren, overnames, financieringen en zekerheden. Ook herstructureringen, (grensoverschrijdende) fusies en andere vennootschapsrechtelijke vraagstukken komen geregeld voorbij.

 

Als werkstudent assisteer en ondersteun je de (kandidaat-)notarissen over de volle breedte van het ondernemingsrecht. Hierbij ligt de focus op het opstellen van conceptakten en bijbehorende documenten (volmachten en besluiten), daarbij inhoudelijk ondersteund door de (kandidaat-)notarissen. Ook zoek je verschillende juridische vraagstukken uit en draag je bij aan het informeren van de (kandidaat-)notarissen over recente juridische ontwikkelingen. In deze rol word je actief begeleid door (ervaren) kandidaat-notarissen en krijg je tegelijkertijd de ruimte om snel eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, je wordt aangemoedigd jezelf te ontwikkelen en uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen!

 

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties: Arbeidsrecht, Cassatie, Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate / M&A, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

 

Bij BarentsKrans houden we van uitdagingen. Net als jij. In hechte teams pak je complexe zaken aan. Dit vraagt om kwaliteit en karakter. Zowel van je team als van jou. Je ontwikkelt je in de volle breedte en bouwt je expertise uit. Hierbij zijn onze open cultuur en persoonlijke begeleiding onmisbaar. Ook hebben we plezier in wat we doen. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Zo kom je bij BarentsKrans écht verder.

 

Jouw profiel

 • je bevindt je in de laatste fase van je bachelor of in je master Notarieel recht (of je bent zeer recent afgestudeerd);
 • je hebt affiniteit met het ondernemingsrecht;
 • enige praktijkervaring in de juridische of notariële dienstverlening is een pre;
 • nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, (bij)banen, hobby’s of andere bezigheden waaruit je ambities en persoonlijke ontwikkeling blijken zijn een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk voor twee of drie dagen per week beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar).

 

Ons aanbod

 • een mooie kans om praktijkervaring op te doen bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (o.a. The Legal 500, Chambers en PropertyNL);
 • goede begeleiding door je mentor en de kandidaat-notarissen voor wie je werkzaamheden verricht;
 • een eigen werkplek op een kamer met een van onze kandidaat-notarissen of andere werkstudenten;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, donderdagmiddagborrels en kantoorfeesten;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal drie maanden met kans op verlenging;
 • een salaris van € 2.352,- bruto per maand op fulltime basis (37,5 uur per week) inclusief 8% vakantiegeld en een lunchkostenregeling in ons bedrijfsrestaurant, en
 • een volledige ov-reiskostenvergoeding (als je geen recht (meer) hebt op een studenten ov-abonnement).

 

Solliciteren

Ben jij de dedicated werkstudent die wij zoeken? Stuur ons dan je sollicitatiestukken via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiters. De sollicitatieprocedure bestaat in beginsel uit één gesprek. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

 

Sluiten