Student-Assistenten Communicatie & Web

Bedrijf
Erasmus School of Law
Type
Vacature
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Erasmus School of Law – Student-Assistenten Communicatie & Web

Team Communicatie, Marketing & Relaties is op zoek naar twee student-assistent op het gebied van communicatie en de website/intranet. In beide gevallen gaat het om een aanstelling van 16 uur per week (0.4fte) en de functies komen vrij tussen medio mei en eind juni 2021.

Werkzaamheden student-assistent Web

Als student-assistent werk je voor de webmaster van Erasmus School of Law. Je bent een van de aanspreekpunten voor medewerkers die vragen of verzoeken hebben m.b.t. de facultaire website en intranet (MyEUR). Het gaat hier om uiteenlopende verzoeken, van het aanpassen en updaten van bestaande pagina’s tot het aanmaken van evenementen, webformulieren en volledig nieuwe pagina’s. Je denkt ook mee over de volledige structuur van de website en hoe we dit het beste kunnen inrichten. Je volgt in je eerste maand een cursus over het systeem van de website (Drupal), zodat je alle pagina’s aan kunt passen. Daarnaast ondersteun je de communicatiemedewerkers waar nodig, zoals met het doorlezen van artikelen, inplannen van berichten en eventueel het schrijven van nieuwe content.

Functie eisen:

 • Bekend met de programma’s van Windows & Office;
 • Het is een pré als je kennis hebt van CMS-systemen en/of ervaring met Wordpress;
 • Je bent secuur, doortastend, creatief en kunt goed zelfstandig, projectmatig werken. Ook is het van belang dat je het overzicht goed kunt bewaren;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Minimaal tweedejaarsstudent in het academisch jaar 2020-2021.

Werkzaamheden student-assistent Communicatie

Als student-assistent word je gekoppeld aan twee personen: een communicatiemedewerker en de coördinator van de afdeling Communicatie, Marketing & Relaties. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor (het bedenken en plaatsen van) de content op de interne communicatiekanalen en de sociale media-kanalen van Erasmus School of Law. Daarnaast draag je actief bij aan de marketing van facultaire evenementen en ben je het aanspreekpunt voor de promotie van stages en vacatures. Voor de facultaire kanalen schrijf je zelfstandig korte (nieuws)berichten en ga jij bezighouden met de grafische vormgeving van onze producten. Daarnaast ondersteun je de web-medewerkers waar nodig.

Functie eisen:

 • Ervaring met het beheren van en schrijven voor social media-kanalen;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met Adobe (Photoshop en InDesign);
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden. Het is een pré als je ervaring hebt met het schrijven en redigeren van teksten;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent secuur, doortastend, creatief en kunt goed projectmatig werken;
 • Snel schakelen, planningen maken (en uitvoeren) en zelfstandigheid zijn belangrijke factoren voor deze functie.
 • Minimaal tweedejaarsstudent in het academisch jaar 2020-2021.

Salaris Het salaris ligt tussen €2.110,- en €2.462, - per maand o.b.v. een fulltime aanstelling. Dit is afhankelijk van het studiejaar waarin de student zich bevindt.

Schrijf een korte motivatie en stuur deze, vergezeld met je CV, voor 12 april a.s. op naar mr. Cheyenne Kooijman (kooijman@law.eur.nl). De sollicitatiegesprekken zullen worden ingepland op 14 en 15 april en vragen kunnen per mail worden gesteld.

Sluiten