Stagiair Juridische Zaken

Bedrijf
De Nederlandsche Bank
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Economisch
Vereiste taal
Nederlands
Start op
01 januari 2021
Eindigt op
28 februari 2021
Website
https://www.dnb.nl/

Omschrijving

Werk mee aan uiteenlopende juridische dossiers en vraagstukken als stagiair Juridische Zaken bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt en schrijft mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen de afdeling spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: Welke rol kunnen centrale banken spelen in de financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Hier doe je dat

De divisie Juridische Zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 50 juristen die zijn verdeeld over drie afdelingen: Toezicht en wetgeving (TW), Internationaal, institutioneel, betalingsverkeer en bedrijfsjuridisch (IIBB) en Compliance en integriteit (C&I). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op ontwikkelingen op de markt. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Dit breng je mee

Je bent energiek, leergierig en toont initiatief. Je bent analytisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector.
  • Je bent beschikbaar in januari /februari of maart/april 2021, voor een periode van 2 maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

  • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
  • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
  • Een laptop en flexwerkplek.
  • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 15 november 2020 een overtuigende motivatiebrief, je complete cv en relevante cijferlijsten. Graag in je brief vermelden welke periode je beschikbaar bent. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Anne van Toor

campusrecruitment@dnb.nl

Sluiten