Juridische stage markttoegang financiële ondernemingen

Bedrijf
De Nederlandsche Bank
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Juridisch
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.dnb.nl/

Omschrijving

Juridische meewerkstage Markttoegang financiële ondernemingen

Wanneer heeft een onderneming een vergunning van DNB nodig? Hoe beoordeel je een
vergunningaanvraag? Dit zijn vragen waar je mee te maken krijgt als stagiair bij het Expertisecentrum Markttoegang (ECM) bij DNB. Je krijgt hiermee de kans om een breed beeld van de financiële sector te krijgen en bij te dragen aan maatschappelijk relevant werk!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

ECM behandelt aanvragen voor vergunningen, verklaringen van geen bezwaar (vvgb’s) en ontheffingen en daarnaast notificaties. Instellingen die zich bij ECM moeten melden voor toetreding tot de markt zijn: banken, verzekeraars, trustkantoren, afwikkelondernemingen, betaalinstellingen, clearinginstellingen, elektronisch geldinstellingen, premiepensioeninstellingen en wisselinstellingen.

Wat ga je precies doen?

  • Bijdragen aan het beoordelen van vergunningaanvragen van uiteenlopende ondernemingen, zoals banken en verzekeraars, betaalinstellingen en trustkantoren.
  • Analyseren of bepaalde activiteiten wel of niet binnen de reikwijdte van de (financiële) wetgeving vallen.
  • Meedenken bij het maken van beleidsmatige afwegingen op het gebied van markttoegang.

Hier doe je dat

ECM maakt deel uit van de divisie Toezicht Horizontale Functies & Integriteit. Deze divisie is vanuit verschillende invalshoeken betrokken bij het toezicht op een grote verscheidenheid aan financiële ondernemingen: banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, beleggingsondernemingen en –instellingen, trust- en geldtransactiekantoren en betaalinstellingen.

Dit breng je mee

Je bent energiek, leergierig, toont initiatief, werkt pro-actief en hebt een sterk
verantwoordelijkheidsgevoel. Analytisch weet je snel tot de kern door te dringen en je beschikt over een stevige persoonlijkheid. Daarnaast vind je het leuk om actief mee te denken en je ideeën met collega’s te delen. Samenwerken geeft je energie. Ook beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent een wo-student in de masterfase van je studie rechten.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector en een mening over het toezicht daarop.
  • Je bent beschikbaar voor een periode van 2 maanden, een eventuele verlenging naar 4 maanden is bespreekbaar. Startdatum is in overleg.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en
maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

  • Een stagevergoeding van € 460,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief, je complete cv en relevante cijferlijsten. Bezoek onze website voor meer informatie en het indienen van een sollicitatie.

Sluiten