Juridische meewerkstage bij Toezicht Pensioenfondsen

Bedrijf
De Nederlandsche Bank
Type
Stage
Locatie
Amsterdam
Sector
Juridisch
Start op
04 juni 2018
Website
https://www.dnb.nl/werken-bij/

Omschrijving

Juridische meewerkstage bij Toezicht Pensioenfondsen

Hoe beoordeel je of een pensioenfonds voldoet aan de wet- en regelgeving? Aan welke eisen moet de governance van een pensioenfonds voldoen? Dit zijn vragen waar je mee te maken krijgt tijdens de juridische meewerkstage bij de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Ben jij een rechten student in de masterfase van je studie of ben je recent afgestudeerd? Dan is dit je kans om een goed beeld van de pensioensector te krijgen en bij te dragen aan maatschappelijk relevant werk!

De stage

De afdeling Toezicht Kleine Pensioeninstellingen en Procesondersteuning (TKP) voert het materieel toezicht op alle pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen uit. Ook levert TKP juridische pensioenexpertise bij onderzoeken en probleemdossiers, en beoordeelt TKP waardeoverdrachten en opheffingen van pensioenfondsen. Daarmee draag je bij aan het toezicht op miljarden pensioengeld.

Je werkzaamheden als stagiair binnen TKP kunnen bestaan uit:

  • Meewerken aan de beoordeling van statuten, uitvoeringsovereenkomsten en pensioenreglementen van pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen.
  • Analyseren of bepaalde activiteiten wel of niet binnen de reikwijdte van de (pensioen) wetgeving vallen.
  • Meedenken bij het maken van beleidsmatige afwegingen op het gebied van materieel toezicht.

Wie zoeken wij?

Je bent energiek, leergierig, toont initiatief, werkt pro-actief en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent accuraat, analytisch en weet snel tot de kern door te dringen. Daarnaast vind je het leuk om actief mee te denken en je ideeën met collega’s te delen. Samenwerken geeft je energie. Ook beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

  • Je bent een WO-student in de masterfase van je studie rechten, of hebt je studie net afgrond.
  • Je hebt affiniteit met de financiële sector. Affiniteit met pensioenen en kennis van de Pensioenwet is een pre.

Pas jij in dit geschetste profiel en wil jij een relevante stage-ervaring toevoegen aan jouw cv? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Divisieprofiel

De afdeling TKP maakt onderdeel uit van de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Nederlandse pensioenfondsen beheren zo'n € 1.300 miljard aan vermogen. Wij zien erop toe dat pensioeninstellingen dit vermogen beheren in het beste belang van de deelnemers. Met drie toezichtsafdelingen en drie expertisecentra houden wij toezicht op zo'n 250 pensioenfondsen, algemene pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor een periode van 2 tot 4 maanden. Deze stage is per juni 2018 beschikbaar, startdatum is in overleg. Je ontvangt een stage- en reiskostenvergoeding.

Meer informatie

Ryanne Cox, afdelingshoofd, 06 524 96 382.
Christa de Vries, campus recruitment, 06 310 28773.

Solliciteren

Als stageverzoek ontvangen wij graag een duidelijke motivatie, een compleet cv en relevante cijferlijsten via het digitale formulier op onze website

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Sluiten

Inloggen