Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht/Omgevingsrecht

Bedrijf
Holla Advocaten
Type
Vacature
Locatie
's-Hertogenbosch
Sector
Advocatuur
Start op
09 september 2017
Eindigt op
24 september 2017

Omschrijving

Holla Advocaten

Holla Advocaten is een advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, not-for-profit organisaties en zorginstellingen. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

Bij Holla Advocaten nemen wij het Hoogstpersoonlijk. Dit betekent dat onze advocaten betrokken zijn bij hun cliënten en zij nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is vaak de juridische sparring partner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een ondernemende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek!

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-stagiair(e) Bestuursrecht/Omgevingsrecht in ’s-Hertogenbosch binnen de Business Unit Vastgoed & Overheid

Binnen ons kantoor werken we in Business Units, ingedeeld per rechtsgebied. Je komt te werken binnen de Business Unit Vastgoed & Overheid met de focus op het overheidsdeel, waarin het bestuursrecht centraal staat. Je zult je vooral gaan richten op het omgevingsrecht, zowel op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling als milieurecht. Daarnaast ligt er een sterk accent op onteigening. De werkzaamheden bestaan onder andere uit advisering en procesrechtelijke ondersteuning. Je draagt op actieve wijze bij aan de ontwikkeling van onze praktijk.

We willen dat jij als advocaat-stagiair(e) zo snel mogelijk volwaardig meedraait in ons team. Daarom start je bij aanvang van je carrière in ons hoogwaardige opleidingsprogramma ‘De Holla Academy’. Dit geeft je een sterke basis binnen het specialisme en hiermee kun je snel jouw talent inzetten in het belang van onze cliënten. Als advocaat-stagiair(e) werk je o.a. mee aan opdrachten voor overheden, industriële ondernemingen, projectontwikkelaars, aannemers, beleggers, retailorganisaties, MKB-plus, woningcorporaties en zorginstellingen.

Wat verwachten wij?

Jij weet jouw collega’s te enthousiasmeren voor jouw ideeën en initiatieven. Je kunt goed plannen en organiseren en je kunt in meerdere projecten, gelijktijdig werken. Uiteraard ben je deskundig op je vakgebied en sterk in woord en geschrift. Je weet de gestelde doelen met succes te realiseren. Je bent commercieel en hebt een zakelijke uitstraling. Je hebt de ambitie je kennis verder te ontwikkelen in het omgevingsrecht. Daarnaast ben je voldoende civielrechtelijk onderlegd om ook in onteigeningszaken werkzaam te kunnen zijn.

De advocaat-stagiaire die wij zoeken:

  • heeft een afgeronde studie Nederlands recht;
  • heeft (d.m.v. eerdere stage, specialisatie of anderszins) aantoonbare affiniteit op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht en civiel recht;
  • bovengemiddelde cijfers in Masterfase;
  • beschikt over uitstekende taalvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling, ook in het Engels;
  • is initiatiefrijk, ondernemend en neemt verantwoordelijkheid;
  • heeft een representatief voorkomen, gevoel voor commercie en een cliëntgerichte houding; en
  • wil blijven investeren in zichzelf zonder het teambelang uit het oog te verliezen.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren advocaat, de patroon, de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en bieden we onze advocaat-stagiair(e)s de mogelijkheid zich zowel als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. We stimuleren en ondersteunen je bij het volgen van een specialisatieopleiding. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat en word je begeleid door een externe coach. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega’s een prettig team vormen.

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Klik hier en stuur direct jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) aan de afdeling HR.

De inschrijving voor deze vacature sluit op 24 september 2017.

Sluiten

Inloggen