Meewerkstage Duurzaamheid in de financiële sector

Bedrijf
De Nederlandsche Bank
Type
Stage
Werkgebied
Amsterdam
Sector
Economisch
Start op
15 juni 2017
Website
https://www.dnb.nl/werken-bij/

Omschrijving:

De aarde warmt op. Om dat proces tegen te gaan, heeft een groot aantal landen afgesproken CO2-emissies drastisch in te perken. Dat heeft grote economische gevolgen. Zo komen de bedrijfsmodellen van vervuilende bedrijven in gevaar en kan de waarde van gebouwen die niet energie efficiënt zijn in waarde gaan dalen. Is het dan als bank nog wel zo verstandig om dergelijke panden te financieren, of als pensioenfonds of verzekeraar in de aandelen of obligaties van een dergelijk bedrijf te beleggen?

De stage

Dit is het type vragen waar het klimaatrisico project van de divisie Toezicht beleid zich mee bezig houdt. Wij bieden een enthousiaste student de mogelijkheid om een meewerkstage van drie tot zes maanden te doen. Je voornaamste taak zal zijn het voorbereiden van een groot internationaal congres over hoe toezichthouders met klimaatrisico’s moeten omgaan. Daarnaast draag je bij aan de voorbereiding van internationale vergaderingen en de afronding van een rapport over klimaatrisico’s in de financiële sector.

Functie-eisen

Je bent in staat complexe materie te doorgronden en te vertalen in heldere en overtuigende analyses en beleidsaanbevelingen. Je beschikt over goede conceptuele en analytische vaardigheden. Je kunt snel schakelen tussen het economische, prudentiële en juridische perspectief.

  • Je bent een wo-student in de eindfase van je bachelor of master, met als mogelijke studierichtingen: economie, econometrie, finance, accountancy, bedrijfskunde, bestuurskunde, rechten, politicologie of internationale betrekkingen.
  • Je hebt affiniteit met en kennis van de financiële sector en de rol van duurzaamheid daarin.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent enthousiast, leergiering, beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden en houdt van aanpakken.   

Divisieprofiel

De divisie Toezicht beleid bestaat uit ongeveer 70 hoogopgeleide professionals van alle leeftijden, veelal met een financieel-economische, juridische of kwantitatieve achtergrond. Het werk binnen deze divisie vindt in grote mate plaats in een (inter)nationale omgeving. Financiële instellingen opereren immers over landsgrenzen heen. Daarnaast is er een grote variatie aan projecten en zal er een sterk beroep worden gedaan op je breed inzetbare kennis en vaardigheden. En dat alles met een grote maatschappelijke relevantie.

Bijzonderheden

Je bent voor minimaal drie en maximaal zes maanden (de exacte stageperiode is in overleg) beschikbaar. Je werkt daarbij bij voorkeur twee tot vier dagen per week (dit mag variëren gedurende de stageperiode). Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Tevens beschik je tijdens je stage over een laptop.

Meer informatie

Maarten Vleeschhouwer, beleidsmedewerker, 020 524 6140. 
Maarten Groenen, beleidsmedewerker, 020 524 2411.

Stageverzoek indienen 

Als stageverzoek ontvangen wij graag een compleet CV en een motivatiebrief. De procedure omvat een antecedentenonderzoek. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Stageverzoek indienen voor Meewerkstage Duurzaamheid in de financiële sector.

Sluiten

Inloggen