EY

Over EY

Bij EY werk je aan mooie, complexe projecten en krijg je te maken met de allernieuwste ontwikkelingen. De wereld waarin we werken verandert snel.  En dat geldt dus ook voor de vragen  die aan ons gesteld worden. Standaardantwoorden en ­oplossingen bestaan niet meer. Daar moet je mee kunnen omgaan. Daarom kijken we bij EY niet alleen naar je studierichting, maar naar je complete persoonlijkheid. Wie ben je en wat neem je mee? Samen ontdekken we waar je talenten liggen, zodat je  bij ons kunt uitgroeien tot de beste versie van jezelf.  

Wat we doen als EY Transaction
Met 261.000 medewerkers wereldwijd zijn we gespecialiseerd in Assurance, Tax, Transactions en Consultancy. Binnen het onderdeel Transaction adviseren we klanten over strategieën om kapitaal te verkrijgen, te investeren, te optimaliseren en te behouden. Daarbij gaat het vaak om het kopen, ver  kopen, laten fuseren of herstructureren van ondernemingen. Op die manier kunnen onze klanten hun strategische doelen bereiken.

Binnen EY Transaction kun je kiezen  uit verschillende richtingen: Transaction Diligence, Mergers & Acquisitions, Valuation, Modelling & Economics, Debt Advisory, Operational Transaction Services, Restructuring, Real Estate Advisory Services en Infrastructure Financial Advisory. Deze afdelingen worden op de achterzijde beschre ven.

Veel van onze opdrachtgevers zijn grote internationale ondernemingen. We kijken altijd verder dan de cijfers en de resultaten van een onderneming of organisatie alleen. Onze international purpose is namelijk: Building a better working world. Daarmee bedoelen we dat we niet alleen een bijdrage willen leveren aan de business van onze klanten, maar ook aan de rol die zij spelen in hun omgeving en dus aan een beter werkende wereld.

Highest performing teams
Je krijgt bij ons veel zelfstandigheid. Bovendien werk je ook in een team  met leuke, betrokken collega’s.  Binnen EY geloven we dat teams met daarin specialisten met verschillende achter gronden en talenten tot de beste resultaten komen. Om die teams te kunnen samenstellen, hebben we mensen nodig die flexibel kunnen denken en zich gemakkelijk kunnen aanpassen. Mensen met verschillende achter gronden, talenten én vooropleidingen.  We koesteren de verschillen. Juist omdat we geloven dat die verschillen elkaar aanvullen en versterken. Binnen je team heb je toegang tot de support en expertise van collega’s over de hele wereld in meer dan 150 landen.  Zo is de hele wereld ons werkterrein.  En heb jij volop mogelijkheden je loopbaan mondiaal vorm te geven.

Past dit bij jou?
Wil jij met ons meebouwen? Denk je dat je in staat bent een bijdrage te leveren aan onze ambities? We zijn op zoek naar collega’s die maatschappelijk betrokken zijn, een professioneel kritische instelling, een rechte rug en een focus op kwaliteit hebben. Mensen die niet bang zijn om véél van zichzelf in hun werk te stoppen. Nieuwsgierig geworden? Spreek ons aan tijdens één van onze recruitmentevenementen of neem direct contact  op via werkenbijey.nl

Transaction Diligence
Achter de fraaie façade van een overnamekandidaat kunnen risico’s schuilgaan. Om de bekende ‘kat in de zak’ te voorkomen onderzoekt deze afdeling risico’s op zowel financieel, operationeel als strategisch vlak en levert daarbij belangrijke input voor onder andere de financiële aspecten van een transactie zoals de waardedrijvers van de koopprijs.

Mergers & Acquisitions
Het aan­ of verkopen van een onderneming of een bedrijfsonderdeel is voor aandeelhouders een belangrijke strategische beslissing. Deze afdeling is betrokken bij (inter)nationale transacties in de middenmarkt en fungeert als teamspeler  en coach voor haar opdrachtgever die haar begeleidt naar een succesvol transactieproces.

Valuation, Modelling & Economics
Het waarderen van bedrijven is complex en vereist een diepgaand begrip van de markt, het bedrijf en de gewenste waarderingsaanpak. Deze afdeling werkt op het snijvlak van strategie en finance en adviseert de C­suite van multi nationals, private equity en institutionele beleggers. Met behulp van data­analyse wordt inzicht gecreëerd in de ‘waardedrijvers’, waardoor goede bedrijfswaarderingen kunnen worden gemaakt.

Debt Advisory
Bepaling van de meest optimale financieringsstructuur is afhankelijk van veel factoren zoals het businessplan en de sector waarin de onderneming opereert. Deze afdeling analyseert financieringsstructuren en ­alternatieven, benadert financiers en assisteert ondernemingen met onder handelingen met banken en andere financiers.

Operational Transaction Services
Een soepele overgang van verkoper naar koper met minimale business onderbrekingen is een belangrijke factor in het succes van een transactie. Deze afdeling helpt klanten bij het analyseren en doorgronden van organisaties door inzicht te genereren in de markt, producten en diensten, operationele proces, potentiele synergiën, separatie complexiteiten en meer.

Restructuring
Bijzondere situaties zoals liquiditeits­ en rentabiliteits problemen, herstructurering, strategie en complexe financierings vraagstukken vragen om een specialist. Deze afdeling adviseert ondernemers en stakeholders in het onderzoek naar financiële, commerciële, operationele en strategische aspecten van de onderneming in de problemen.

Real Estate Advisory Services, en: Infrastructure Financial Advisory.
Specifieke sectors zoals vastgoed en infrastructuur vragen om specifieke kennis en advies. De afdeling Real Estate Advisory Services waardeert vastgoed in zowel verkoop­ als kooptransacties, voor second opinions en disputen en voor audit en fiscale doeleinden. De afdeling Infrastructure Financial Advisory adviseert private en publieke opdrachtgevers over investerings­ en financieringsvraagstukken in kapitaal intensieve infrastructuur, zoals transport, publieke voorzieningen, olie & gas opslag en distributie, afvalverwerkingsinstallaties en meer.

Sluiten